اهانت فیلسوف لندن نشین به امام خمینی(ره)
حسین حاج فرج دباغ معروف به عبدالکریم سروش جمعه شب به مناسبت دوازدهمین سالمرگ مهدی بازرگان نخست وزیر دولت موقت در جمع شماری از ایرانیان مقیم انگلیس افکار بازرگان را معرفی کرد.
سروش در این سخنرانی که در کنیگز کالج لندن،با عنوان بازرگان و روحانیان و در جمع حدود50 نفر از ایرانیان برگزار شد، بازرگان را از پایه گذاران روشنفکری دینی در ایران دانست.
سروش در این سخنرانی با تفاوت قائل شدن میان روحانیت، روحانیون و روحانی گفت: لفظ روحانی از گذشته همواره به معنی پاکان دنیای بالا یا فرشتگان مورد استفاده قرار می گرفت، اما روحانی به معنای عالم دینی تنها یک لفظ است. روحانیت،یک صنف و حزب است که از تمام مشخصه های یک صنف نیز برخوردار بوده و منافع صنفی و حزبی دارد تا جایی که این منافع ممکن است حتی گاهی اوقات بر مصالح دینی نیز غلبه کرده و تقدم یابد. روحانیت همچنین به علت نسبتی که با دین دارد، جامعه ای رازآلود است زیرا دین نیز عنصری رازآلود است و به همین دلیل روحانیت همواره سعی می کند افکار خود را مخفی! نگاه داشته و دیگران را از دخالت در این مسائل باز دارد.سروش مدعی شد : به همین دلیل است که روحانیت انتقاد پذیری از بیرون ندارد و نمی خواهد فردی از آن انتقاد کند. سروش ادامه داد: بازرگان اعتقاد داشت فقه اسلامی سرطانی شده است و با پرداختن به مسایل بی اهمیت، بسیاری از علوم دیگر دینی را تحت الشعاع خود قرار داده است.
سروش در ادامه با توهین به مقام شامخ حضرت امام خمینی گفت: مخالفت بازرگان با قائل شدن امتیاز خاص برای روحانیان در حالی بود که آقای (امام) خمینی برای روحانیان امتیاز ویژه ای قائل می شد، چنانکه در زمان انتصاب بازرگان اعلام کرد، وی این انتصاب را به موجب حقی که ملت به او داده و همچنین به موجب حق خود بر اساس مذهب انجام می دهد و این طنز تاریخ است که بازرگان در چنین حکومتی به مقام نخست وزیری رسید!
به گزارش رجانیوز، سروش در پایان اظهاراتش قدرت روحانیت در تکفیر افراد را بزرگترین سلاح این جامعه توصیف و ادعا کرد : این قدرت روحانیت به خودی خود مساله ساز است. در غرب این قدرت(تکفیر) از روحانیت گرفته شده، اما چنین اتفاقی هنوز در اسلام نیافتاده است. سروش اشاره ای به چگونگی صدور حکم تکفیر و این که چه کسی این قدرت را به روحانیون داده است، نکرد.